Az da olsa aşağıdaki riskler yaşanabilir.
• Pelvik Enfeksiyon: Vajina veya serviksten rahim ağzından gelen bakteriler (mikroplar) rahim içine girerek enfeksiyona neden olabilir. Antibiyotikler böyle bir enfeksiyonu engeller. Nadir durumlarda, tekrar vakumlu kürtaj, hastaneye kaldırma veya ameliyat gerekebilir. Aspirasyon vakum küretaj için enfeksiyon oranları yüzde 1'den azdır.
• Tamamlanmamış kürtaj: Fetal parçalar veya hamileliğin diğer ürünleri, daha ileri tıbbi prosedürler gerektirerek uterustan yani rahimden tamamen boşaltılamayabilir. Eksik kürtaj enfeksiyon ve kanamaya neden olabilir. Bu tür komplikasyonların rapor edilen oranı, yüzde 1'den azdır.
• Rahimdeki kan pıhtıları parça kalması ;Tüm kürtajların yaklaşık yüzde 1'inde şiddetli kramplara neden olan kan pıhtıları görülür. Pıhtılar genellikle tekrarlayan bir vakum kürtajı ile çıkarılır.
• Yoğun kanama: Kürtajdan sonra bir miktar kanama yaygındır. Ağır kanama (kanama) yaygın değildir ve tekrar vakum, ilaç tedavisi veya nadiren ameliyatla tedavi edilebilir. Doktorunuzdan ağır kanamayı ve meydana gelirse ne yapacağını açıklamasını isteyin.
• Kesik veya yırtılmıs rahim ağzı;Tıbbi aletlerin rahmin içinden geçip içeri girmesine izin vermek için rahmin açıklığı gerilerek açılırken yırtılabilir. Bu, ilk trimester kürtajlarının yüzde 1'inden azında olur.
• Rahim duvarının delinmesi: Rahim duvarından tıbbi bir alet geçebilir. Bildirilen oran her 1000 kürtajdan biridir. Şiddetine bağlı olarak, perforasyon enfeksiyona, ağır kanamaya veya her ikisine birden yol açabilir. Rahim dokusunu onarmak için ameliyat gerekebilir ve en şiddetli vakalarda histerektomi gerekebilir.
• Anesteziye bağlı komplikasyonlar: Diğer cerrahi prosedürlerde olduğu gibi, anestezi, kürtajla ilişkili komplikasyon riskini artırır. Anesteziye bağlı komplikasyonların rapor edilen riskleri yaklaşık 5.000 kürtajda birdir.