Ülkemizde yasal kürtaj sınırı 10 haftadır.  Yani 2 buçuk aydır.
Ülkemizde kürtaj işlemi yasal olarak çeşitli hukuki düzenlemelere tabidir. Bu konuda yasa açık ve nettir. İlgili kanunlar, kürtaj işleminin gebeliğin 10. haftasından sonra yapılamayacağını belirtiyor. Bu nedenle tıbbi olarak kürtaj ilerleyen dönemlerde de yapılabiliyor olsa da kürtaj için en uygun hafta belirlenirken yasal kanuni gebelik süresini aşmamaya dikkat etmek gerekiyor.
Her ne kadar kürtaj 10 haftaya kadar yapılabilse de gebelik sonlandırma için en uygun  ve sağlıklı zamanlama 5-7. gebelik haftaları arasıdır.
18 yaş üzerindeki reşit kadınlar evli değil ise kendi istekleri ile diledikleri zaman kürtaj olabilir. Evli olan kadınlarda ise yazılı eş onayı ve rızası gerekir.
18 yaşın altına olan Yani reşit olmayan kadınlar,  sadece ebeveynleri Yani ailesi onay izin verdiğinde kürtaj olabilir. Kadının evli olması, eşinin onay vermesi durumunda da ebeveyn onayı izni  istenir. 15 yaşın altında olan kadınlar daha doğrusu çocuk gebeler için , kürtaj işlemi adli mercilerce değerlendirilmesi gereken bir durumdur çünkü rıza dışında bir durum  söz konusu olur.
 
Kürtaj Türkiye 'de 10 haftaya kadar kanuni olarak yapılmaktadır.10 haftaya kadar olan gebeliklerde bekar ise kişinin kendi onayı rızası beyanı  yeterlidir. 18 yaş altı reşit olmayan kişilerin ise ebeveynlerden birinin onayı şarttır. Evli çiftlerde eş onayı da gerekir. 10 haftayı aşan gebeliklerde embriyo, fetüs ölü ise veya yaşamsal bir hastalığı taşıyor, genetik anomalileri varsa bu konuda yetkili kurulun vereceği heyet kurulu raporuna dayanılarak gebelik hastanede yatış yapılarak sonlandırılır.
İsteğe bağlı durumlarda en fazla 2.5 aya kadar yasal olarak kürtaj işlemi yapılabilir. Adli bir durum, doktor onayı ile yapılabilecek kürtaj işlemlerinde bu süre uzayabilmektedir. Ancak Türkiye sınırları içerisinde yasal kürtaj süresi 2.5 ay veya 10 haftadır. Kliniğimizde yasal prosedür dışına kesinlikle çıkılmaz. Kanun neyi gerektiriyorsa ona uygun davranılır.  Hasta bilgi gizliliği sağlıyoruz.
 
İSTİSNAİ DURUMLAR;
 
*10 haftayı aşmamış gebeliklerde, kişinin kendi özgür iradesi sonucunda sonlandırmak istemesinde.
 
*Gebeliğin belirli bir süresine ulaşılmasına rağmen bebeğin kalp atışlarının alınmamasında.
 
*Normal seyrinde giden hamileliğin herhangi bir neden yokken riske girmesinde ve bebeğin kalp atışlarının durmasında. 
 
*Gebelik kesesinin olduğu ancak kese içerisinde bebeğin olmadığı yani boş gebelik olarak adlandırılan durum olduğunda, 
 
*Düşük sonrasında rahim içinde kalan dokuların temizlenmesinde, 
 
*Kişide gebelik olmamasına rağmen sürekli devam eden düzensiz kanamalarda.
 

Kürtaj işlemi sırasında kliniğimiz tarafından kesinlikle kimliğiniz gizli tutulmaktadır. Ve bilgileriniz T.C. Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Yönetmeliğinin, RG.,01.08.1998, 23420 maddeleri uyarınca  başkası ile paylaşılmayacaktır.